söndag 26 augusti 2012

Då var det dags igen!

Ja, jag vet jag är fett jobbig men då var det dags att byta blogg. IGEN. Varför orkar jag inte gå in på men följ gärna med mig dit :)
För att komma direkt till nya adressen klicka HÄR.

torsdag 23 augusti 2012

Ont i mammahjärtat

Vi hade tänkt försöka låta bli napp och det har gått jättebra tills ikväll. När Leon varit ledsen förut har det räckt med att man burit runt på honom en stund så har han blivit nöjd.

När det inte funkade idag, varken hos mig eller hos Eddie, och när inte heller tutten hjälpte provade vi nappen. Det fungerade en stund men sen började han gråta igen och det blev värre och värre tills han skrek hysteriskt. Varken napp eller tutte ville han ha och det kändes som han aldrig skulle sluta. Till slut tog han nappen igen och somnade.

Gör fruktansvärt ont i mammahjärtat. Man känner sig så maktlös..så otillräcklig..

Vår lille Kung Fu Panda

Idag är vår lilla Kung Fu Panda 7 veckor gammal och vi har varit på BVC för vägning. Han hade gått upp mindre än vad han brukar men ligger i alla fall på 6340 g.

Efter BVC besöket åkte vi och handlade lite nya mattor och annat smått och gott till huset :) Nu blir det mys framför TVn.

tisdag 21 augusti 2012

Ut och åka lite

Mot stan för att köpa present åt lillebror, plocka upp Malin och sen förbi försäkringskassan innan man åker och firar nyblivna femåringen :)

måndag 20 augusti 2012

Hemma efter snabbvisit i Dalarna

Då var man hemma igen. Blev bara en snabbvisit till mormor och morfar. Hade riktigt trevligt och hade gärna stannat längre men vi ville inte tvinga på Eddies brorsa Nikita för länge och Robin fyller år idag så vi ska dit och fira honom imorgon.

Vi hann i alla fall med en tur in till Rättvik. Eddie har aldrig varit där förr så det var vi ju tvungna till :) Kikade lite i några av de få butiker som finns och sen tog vi en promenad ut på långbryggan. Var fint väder så det var mysigt.

Fikade när vi kom tillbaka till huset och efter det ville morfar ta med Eddie och visa någon motorbana. Själv tog jag Leon och la mig i hammocken för att vila en stund. Han höll på sprattla, prata och "nöffa" hela natten kändes det som. Blev med andra ord inte mycket sömn så en liten siesta passade utmärkt :)

Efter mormors goda mat bestående av lax och risotto var det dags att bege sig hemåt igen. Kom nyss innanför dörren och ska hoppa i säng nu så man orkar med morgondagen med :)

Morgongympa

Haft lite "morgongympa" med lillkillen. Han är så duktig :)

Nu ska vi ner och käka Tuttul!

söndag 19 augusti 2012

Mot Dalarna

Nikki är hos Eddies pappa och bror och vi är färdigpackade och redo att åka till mormor och morfar i Rättvik. Blir första gången för både Eddie och Leon och jag har inte varit där på jättelänge så det ska bli riktigt kul! :)

lördag 18 augusti 2012

Mmm Marabou..

Käkat nästan en hel 200 g Marabou själv. Inte okej!

Våran glader

Furuvik

Lite bilder från besöket på Furuvik i onsdags :)

Helt sjuka beroenden

Fastnade framför en dokumentär om olika beroenden. Först var det en som badade i blekmedel och en annan som käkade plast. Tyckte DET var konstigt men efter det visade de en tjej som käkade askan efter sin döda man. WTF?!

Bara lite mera mys

Varit i Alunda i två nätter och haft trevligt :) Nu har vi precis kommit hem. Ska ta och plocka undan och dammsuga lite tänkte jag. Snart. Leon sover på mig och har ju liiiite svårt att lägga ifrån mig honom. Bara lite mera mys först!

onsdag 15 augusti 2012

Trött efter toppendag

Haft det riktigt trevligt på Furuvik med mina killar och Emelie. Avslutade denna toppendag med mys i soffan framför Narnia. Nu är vi trötta och ska sova :) Godnatt!

Mot Furuvik

Eddie har tjatat om aporna på Furuvik hela sommaren så nu är vi äntligen på väg! Emelie är med som täckmantel, Leon känns för liten för det än haha. Är nog vi två vuxna som är mest taggade, Emelie fick vi nästan övertala.

tisdag 14 augusti 2012

Inga huvudlyft idag inte! :)

Idag vill man inte lyfta en enda millimeter på huvudet utan bara ligga ner och se söt ut :)

Vill sova..

Försökt få Leon att sova i flera timmar nu. Han är fortfarande vaken men verkar ha bestämt sig för att försöka sova nu. Legat klarvaken medan jag har kämpat för att hålla ögonen öppna. Hoppas, hoppas jag får sova snart!

måndag 13 augusti 2012

Åh vill äta upp dig!

Mina fina killar

Kan inte annat än le när jag ser denna bild. Så underbar!

6 kg strecket passerat

Då var man hemma igen. Blev kvar i Alunda längre än planerat, skönt att Eddie har semester så man kan göra så ;) Emelie slemelie följde med också.

Var till BVC innan vi åkte hem för att väga och mäta lillen och nu är 6 kg strecket passerat! 6010 g och 60.5 cm lång. Stora killen! ;) Han är idag 5 veckor och 4 dagar gammal och har sen senaste besöket för 1½ vecka sedan ökat 590 g och 1.5 cm. Här går det undan!

söndag 12 augusti 2012

Tjockispower!

Var så gott med langos häromdagen så var tvungen att göra det idag igen. Cheesecake på det. Nu är man mätt eftersom det inte räckte med det utan det skulle vara ost, kex, vindruvor och päron med! Hihi :)

Världens underbaraste leende

Sen dag ett har Leon dragit på smilbanden helt random lite då och då men idag var det annorlunda. Satt och gjorde grimaser och miner åt honom och till svar fick jag det mest underbara leendet man kan tänka sig. Istället för att bara le med munnen log han med hela ansiktet och ögonen riktigt lös på honom. Själv blev jag alldeles tårögd. Idag är han 5 veckor och 3 dagar gammal och jag älskar honom mer och mer för varje dag som går.

Baka lite då

Mamma hade önskemål om en likadan cheesecake som igår så nu är det bara att sätta igång att baka ;)

Bedtime

Nu är det läggdags. Grillat, bakat cheesecake och haft det trevligt med familjen. Avslutade kvällen med en film och nu är jag tlöööött så ska lägga mig och mysa med mina fina killar :)

Fina, underbara pojke

lördag 11 augusti 2012

Sunshine

Var på Akademiska och vaccinerade Leon igår. Gick bra även om jag tyckte synd om honom. Skulle från början åkt hem efter sjukhusbesöket men bestämde oss för att åka till Alunda igen. Blev ännu en trevlig grillkväll. Mamma, barnen och hennes nya karl kom hem och senare på kvällen kom moster Petra och kusin Smilla så det var fullt hus.

Leon väckte mig för en stund sedan och nu har han somnat. Vetefan om jag kan somna om. Solen skiner in genom fönstret och det finns inga persienner..

torsdag 9 augusti 2012

Kvar i Alunda

Blev kvar i Alunda hos Malin idag med. Mamma och c/o är i Stockholm. Madde, Marika och Tommy är också här. Grillat massa gott idag och sen har vi slappat framför Tusenbröder och nu har vi satt igång en film. Ska väl ner och göra dem sällskap nu tänkte jag :)

onsdag 8 augusti 2012

Ikväll blir det langos

Eddie nämnde langos häromdagen och jag har varit sugen på det sen dess så jag och Malin bestämde oss för att göra det. Har precis gjort degen som står på jäsning. Ska göra tryffeltårta nu :)

Wöhöj

Sitter i bilen mot Alunda. Malin ska hem så vi hakar på. Så skönt att Eddie har semester :)

måndag 6 augusti 2012

Shoppat på Thun's

Varit på Thun's för första gången. Hittade kläder alla tre så vi är nöjda :) Sitter i bilen på väg hem, regnar som fan. Längtar till filmmys i soffan med min fina, lilla familj :) Känner mig så glad och det är alldeles underbart.

Lycka ♥

Kärlek. Min obeskrivliga lycka.

Spårlöst försvunnen..

Malin följde med oss när vi åkte hem från Alunda igår. Har tjatat sönder henne om att hon måste titta på Tusenbröder och när hon äntligen tog sig tiden att hälsa på sin storasyster tänkte vi att vi kunde kika på några avsnitt. Tror ni vi hittade första skivan? Nej! Letade igenom alla filmer som en tok men den är spårlöst försvunnen. Alla de andra skivorna finns men inte den med de första avsnitten. Snacka om att jag blev förbannad. Jag är FORTFARANDE irriterad!

Envisa älsklingen

NU ska jag få sova. Försökt få Leon att sova i två timmar och nu har han äntligen gett sig. Envisa lilla killen! :D Natti!

söndag 5 augusti 2012

1 månad idag!

Idag är Leon en hel månad gammal! Tiden går alldeles för fort så man får passa på att njuta av varenda sekund. Jag ÄLSKAR dig min fina, underbara son!

lördag 4 augusti 2012

Alunda idag då!

Nu bär det av mot Gottsunda för att hämta Madde och Tommy. Efter det åker vi till Alunda där det blir grill och chill med Malin och Marika :)

fredag 3 augusti 2012

Inget Alunda idag

Blev inget Alunda. Tog en alvedon men blev inte bättre, efter ca 1-2 timmar hade febern gått upp istället för ner. Känner mig lite bättre nu men långt ifrån helt återställd. Fryser så det sticker i hela kroppen. Eddie är och köper pizza. Blir slapp på soffan framför en film istället.

Hej hej feber!

Feber. IGEN. Tror det är fjärde gången sen lilla Leon ploppade ut. Hoppas det går över för vi hade tänkt åka till Alunda idag. Ska hänga tvätt, ta en alvedon och lägga mig på soffan och vila med bebis. Håll tummarna för att jag blir bättre! ;)

torsdag 2 augusti 2012

Växer så det knakar!

Idag blev Leon 4 veckor och jag har varit med honom till BVC för vägning och mätning. Han växer så det knakar! 4080 g och 53 cm var siffrorna vid hans födsel, idag vägde han 5420 g och var hela 59 cm lång!

Efter besöket där åkte vi till Alunda och väntade på att Eddie skulle sluta. Grillade lite kött och gjorde hasselbackspotatis. Riktigt gött :)