tisdag 31 juli 2012

Leon och lillmoster Emma

Trött på att bli fotad :)

Lite mer sömn :)

Fått sova mer inatt. Leon somnade strax efter 22, vaknade vid 3 och efter lite tutte somnade han igen och vaknade först nu. Skönt! :)

Förr har han ju bara sovit ca 30 min - 2 tim åt gången hela nätterna så detta känns som en lyx ;D

måndag 30 juli 2012

Pizzamaking med Emmaslemma

Gjort pizza med Emma. Ska käka nu och sen hoppas jag på att hinna med en dusch :)

Varm efter prommis

Varmt ute! Tagit en promenad med Leon, Emma och hundarna. Skönt att Nikki kan gå normalt bredvid vagnen, första gången jag testade var jag lite orolig över att hon skulle dampa men det har gått bra :)

Game Boy Color

Mamma och hennes "vän" kom hit med mina gamla saker från Bredäng häromdagen. Massa grejer som stått hos ett ex i ett par år. Hittade bla mitt Game Boy Color, haha. Hoppas på att man får lite tid över senare idag så man kan spela, bara MÅSTE testa ju ;)

söndag 29 juli 2012

Emmaslemma på besök

Mamma åkte till Rättvik igår men lilla Emmaslemma ville inte följa med eftersom hon tycker det är för långt så hon är här hos oss. Bakat tryffeltårta idag och nu ska vi käka lite middag innan vi slår på en film :)

fredag 27 juli 2012

Nu blir det film!

Hoppa i mjukisarna och lägga sig på soffan framför en film nu!

På väg hem efter trevlig dag på stan

Käkat indiskt med Malin och hennes kompis Vickan. Passade på att stanna på stan och umgås när man ändå var där. Står på tåget hem nu, haft riktigt trevligt :)

Hottie hot!

Varit ute och gått med Nikki, varmt! Ska till stan och träffa Malin så ut i värmen och gå längre måste man. Hade hoppats på att det skulle vara svalt ute idag så jag slipper svettas som en gris när jag kommer till stan men det är klart att man inte kan få som man vill. Jajja, duschen nu!

onsdag 25 juli 2012

Älskade tjockis!

Nu har barnmorskan varit här och hon hade med sig en våg så vi kunde väga Leon. När vi var på BVC förra måndagen vägde han 4300. Idag vägde han 4940, han har alltså gått upp 640 g på en vecka och två dagar. De brukar ligga på en ökning mellan 100-200 g i veckan. Haha, barnmorskan trodde först att det var något fel på vågen så jag fick lyfta av honom och lägga på honom igen och så sa hon att hon inte trodde sina ögon. Kan inte sluta garva. Älskade "lilla" tjockis!

Hembesök

Trött som fan men måste upp. De kommer på hembesök från BVC vid
10 idag och vill gärna hinna plocka undan lite och dammsuga innan. Får se bara om det går att lägga ner Leon en stund..

tisdag 24 juli 2012

Natti natt!

Lillkillen har legat och sovit som en stock mellan halv fyra och halv åtta så när jag och Eddie tyckte det var dags att hoppa i säng var han klarvaken och har varit det fram till nu. Han hann spy ner både sig själv och mig innan han somnade ihopkrupen på min mage.

Eddie gjorde ett försök att sova med oss i sängen men flydde ner till soffan då spyan kom eftersom han trodde det skulle ta tid innan Leon somnade. Typiskt nog slocknade han någon minut efter att Eddie gått ner, haha.

Jajja, lär väl sova nu jag med :) God natt!

Restaurangbesök

Hade en trevlig kväll med god mat på Thai Village igår. Mamma skulle käka med de tre minsta så hon bjöd med oss också. Hon ville väl gosa lite med Leon men som vanligt när han träffar mormor så sussade han sött, hihi.

Morbror Robin håller koll på systersonen.

Moster Emma pysslar med nya pysselboken.

En glad moster Emelie.

Stolt, nybliven mormor.

Äntligen hemma i sängen! Leon laddar för vaken natt..

Så blev man särbo

Heeeeeeeeeeeeeej bloggen! Närå. Tror jag somnade mellan halv tio och tio någon gång. Blev väckt vid halv tolv. Eddie flyttade ner på soffan och jag fick slänga fram tutten. Känns konstigt att inte ha Eddie vid sin sida, har inte sovit ifrån varandra sen några veckor innan vi blev tillsammans. Brukar börja så va? Sen börjar han "jobba över" för att sen börja "övernatta på jobbet". Det har ju faktiskt börjat en kvinnlig medarbetare i vår ålder på hans jobb. Hmm...Hihi ;)

Nu har Leon i alla fall somnat om. Håller på törsta ihjäl trots 2 glas vatten. Ska orka mig ner i köket och hämta lite äppeljuice och sen så får vi hoppas på att man hinner sova ett tag innan det är dags att plocka fram mjölkbuffén igen.

måndag 23 juli 2012

Hej hej sömnbrist!

Ligger i sängen och drar mig lite. Leon har hållt mig vaken största delen av natten så jag känner mig helt slut. Han gråter och/eller skriker inte vilket är skönt men han ligger som en sprattelgubbe och gör massa ljud och vägrar sova.

Nu sover han i alla fall och man vill ju passa på att sova lite men hundarna måste rastas och matas. Dessutom frågade mamma om vi vill käka med dem på stan när Eddie slutat i eftermiddag så det är väl lika bra att gå upp om jag ska hinna bli klar till dess, haha. Det är tur att lillkillen är så söt annars hade man blivit tokig ;)

söndag 22 juli 2012

Trevlig helg med fulbesök ;P

Haft en trevlig helg med besök igår. Två av kusinerna, Mikaela och Madde, kom förbi med sina "gubbar". Blev spontan korvgrillning och massa skitsnack. Kvällen spenderade jag på soffan med mina fina killar och två filmer.

Nu har vi precis kommit hem, varit till Gränby en snabbis. Köpte en babyvakt som kommer användas flitigt då jag bara tar ut hundarna på snabbpiss här utanför.

fredag 20 juli 2012

Less!!

Less man blir. Står på tåget. Blöt och klibbig. Kändes bra när jag gick hemifrån, perfekt promenadväder och det kändes kul att få träffa Madde, äta gott och snacka på tok för mycket skit. Meeeen så kom regnet och förstörde mitt humör. Blev bara mer och mer irriterad eftersom det inte slutade heller. Bättre blev det inte av att man började svettas eftersom man av någon idiotisk anledning ökar farten i tron om att man kan fly regnet.

Leon har inte velat ligga ner så har burit runt på honom hela förmiddagen och när han äntligen kunde lägga sig i vagnen stressade jag som ett cp för att hinna sminka mig. Känns helt onödigt nu när man ändå ser ut som ett mongo.

Lite nervös är jag allt

Lillkillen har precis somnat och jag ska hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Ska in till stan och träffa kusinvitamin Madde som jag inte sett på ett tag. Ska bli trevligt men känns lite nervöst att man ska ut och åka med tåget ensam med Leon, haha. Jajja, man vänjer sig väl :)

torsdag 19 juli 2012

Leons första skor

Titta vad som kom i brevlådan från farmor och faster Lottapotta. Tuffa va?

Själva

Idag började Eddie jobba igen så nu får jag och tuttgrisen klara oss helt själva. Lite läskigt men det ska nog gå bra :) Helt sjukt så fort dessa två veckor gått! Nu sitter jag efter massa morgonmys och käkar frukost. Får se vad denna dag har att erbjuda.

onsdag 18 juli 2012

Tralala

Sista kvällen innan Eddie återgår till jobbet. Väntar på att tacopajen jag gjort ska bli klar så vi kan käka lite innan vi slår på en film. Har ju kikat på både Lejonkungen och Lejonkungen 2 så måste titta på den tredje ikväll :) Nu ringde äggklockan, trevlig kväll allihopa!

tisdag 17 juli 2012

Mera Lejonkungen

Nu blir det Lejonkungen 2. Stackars Eddie som måste offra sig, hihi :)

Avgörande prutt

Varit mycket velande fram och tillbaka här hemma när det gäller andranamn och efternamn åt Leon. Jag tycker Eddies namn Berglund är fint men det tycker inte han och har hela tiden sagt att lillkillen ska ta mitt tråkiga efternamn.

Eftersom vi själva inte kunde välja tyckte Eddie att Leon själv skulle bestämma namn och sa "En prutt för ja och ingen prutt för nej" varpå han frågade Leon om han ville heta Andersson. Haha, tro det eller ej, till svar fick han en prutt så vi kunde ju inte annat än att ge honom det namnet :D

Lyckades bestämma att han skulle heta Mikael efter Eddies pappa. Ville även att han skulle ha ett namn efter min pappa och vi valde Emanuel som är ett av hans andranamn. Vi tyckte båda två att det passade bättre in än hans tilltalsnamn Tony.

Efter allt velande fram och tillbaka är vi äntligen överens, Leon Mikael Emanuel Andersson :)

måndag 16 juli 2012

Lejonkungen nästa

Precis käkat lite middag. Ikväll blev det hemmagjord pizza. Bakat chokladtryffeltårta också så väntar på att den ska svalna och bli färdig :) Ska gå och göra mig redo för soffan och massa mys med mina fina killar. Ikväll blir det Lejonkungen.

BVC

Precis varit på vårt första besök på BVC. Leon vägde 4.3 kg så han har gått upp 300 g sen vi var på BB i tisdags. Hon sa att de brukar öka 150-200 i veckan. Tjockiiis :)

söndag 15 juli 2012

Hej igen feber!

Feber idag igen. Börjar bli irriterande att den sitter i en dag för att dagen efter försvinna och sen komma tillbaka igen. Får försöka ligga och vila istället för att vara ute och åka så kanske det går över. Idag har jag i alla fall inte gjort mycket annat än att vila på soffan med Leon och en bok. Tycker inte om att inte orka vara till någon nytta här hemma men det kanske är bäst att det är så några dagar nu tills det försvinner helt.

Eddie har varit duktig och fixat taklampa i både badrum och sovrum tillsammans med sin pappa. Var tydligen inte det lättaste men nu är det äntligen färdigt. Ska se om han också kan sätta sig och vila och ta det lugnt nu för en gångs skull.

lördag 14 juli 2012

Nybadad kille

Nu har lille Leon fått bada för första gången. Han tyckte väl inte att det var jätteroligt men det gick bra ändå. När jag lyfte upp honom lyckades han pissa ner hela badrummet, vilken jävla stråle. Haha :)

Städa lite innan vi drar till Stockholm

Nu är vi matade allihopa här hemma, både tvåbenta och fyrbenta. Lillbebisen har precis somnat och jag ska passa på att plocka undan och dammsuga lite innan jag gör mig i ordning. Blir en tur till Stockholm senare idag.

torsdag 12 juli 2012

Besökardag

Ligger på soffan och myser med bebis. Haft massa besökare här hela dagen. Först var farmor och mina två fastrar hit. Strax efter det kom Eddies kompis och hans tjej förbi och sist men inte minst mamma och c/o. Var riktigt trevligt att få träffa alla men nu är vi trötta. Ben & Jerry's Berry White och en stor sked nästa! :)

En vecka

Idag är det en vecka sen vår lille bebis kom till oss. Det har utan tvekan varit de absolut underbaraste dagarna i mitt liv. Kärleken man känner för sitt barn är helt obeskrivlig och något man aldrig kunnat föreställa sig. Njuter av varenda sekund med vår fina, underbara son. Tiden går på tok för fort och jag vill inte missa någonting. Mamma ÄLSKAR dig Leon!

Besök snart

Nu var det någon som vaknade och var hungrig så tar en paus i städandet. Farmor och båda fastrarna kommer på besök om någon timme för att träffa lilla älsklingskillen :) Hoppas på att hinna plocka lite till, dammsuga och ta en dusch. Får se hur detta ska gå!

onsdag 11 juli 2012

Mysdags efter spring på stan

Varit in till stan och sprungit på IKEA och lämnat papper på försäkringskassan. Känner mig jättetrött så ska lägga mig på soffan och mysa med vår fina lilla pojke en stund :)

tisdag 10 juli 2012

Jävla tuttar

Varit på återbesök på BB idag, allt såg bra ut. Lillkillen vägde 4 kg och de verkade tycka att det var jättebra. Efter besöket åkte vi till en kompis och hälsade på. Fick fina bebiskläder i present och blev bjudna på fika. Tack Mica!

Började frysa och känna mig febrig när vi var där och troligtvis beror det på bröstinflammation. Brösten är spända och ömmar. Läcker som tusan gör de med, vaknade upp i en stor pöl tuttmjölk imorse. Känner mig i alla fall bättre efter en alvedon. Käkat pizza och glott på film. Ligger och myser med lilla Leon på soffan i väntan på Eddie så vi kan dra igång en till rulle.

måndag 9 juli 2012

Blombud

Vi fick blommor, choklad och en nalle fram till dörren i lördags. Så gulligt. Tack så mycket moster med familj! :)

Dagarna rusar förbi

Helgen har bestått av massa besök, amning och blöjbyten. Allt tar verkligen mycket längre tid då man ska göra något eftersom man måste mata lilla älsklingen emellanåt. Tar väl ett tag innan man kommer in i allt men det är bara mysigt :)

I lördags var Eddies mamma och brorsa här och sen kom pappa förbi så nu har Leon träffat alla sina mor- och farföräldrar, sin farbror och alla mostrar och morbröder. BB på väg var också hit och på kvällen åkte vi till mamma.

Igår var min gravida vän Cina och hennes kille här. Hon har 6 veckor kvar och längtar nog som en tok just nu :) Var trevligt att ses och efter det åkte vi och storhandlade på Willys. När vi kom hem blev det filmmys och jag fick äntligen min efterlängtade brieost, så jag saknat det under graviditeten, haha. Vräkte i mig den med massa kex och vindruvor medan lillkillen låg och myste hos sin fina pappa. Var så trött att jag slocknade på soffan. Tills det var dags för tutte..

Känns som dagarna rusat förbi. Man får passa på att njuta, tycker det är en alldeles underbar tid. Allt har gått jättebra, Leon har börjat vara vaken mer och det är så mysigt :)

fredag 6 juli 2012

Längtar till sängen

Varit på grillkväll med god mat hos mamma. Var trevligt att träffa familjen :) Nu är vi på väg hem, ska bli skönt att krypa ner under täcket och mysa med mina fina älsklingar!

Välkommen till världen Leon!

Kunde inte känna några rörelser inifrån magen i onsdags så drack massa vatten för att få igång lillkillen. Kände en liten, liten buff men inget mer. Hade ont i sidan så la mig ner och vilade en stund. Efter 4 timmar hade jag fortfarande inte känt något mer än den lilla buffen efter allt vatten så blev några glas till men utan resultat. Smärtan i sidan som försvunnit efter att jag vilat kom tillbaka och jag ringde förlossningen och berättade att jag inte känt bebis och att jag hade ont. De bad mig komma in. Eddie var inte hemma så fick vänta in honom.

Var inne på förlossningen vid 18-tiden och de kunde känna att jag var öppen 3 cm. Bebisen mådde bra och vi fick välja om vi skulle stanna kvar eller åka hem. Vi valde att åka hem. Bestämde oss för att åka till mamma och lämna Nellie utifall det skulle hända något mer under natten. Nikita gick vi över med till Eddies pappa och brorsa som bor i huset mittemot. Hemma hos mamma började jag få ont igen och det kändes mer och mer. Vi åkte in till förlossningen igen och vid 23-tiden var jag öppen 4 cm. 

Timmarna segade sig fram kändes det som, värkarna kom allt tätare och det gjorde ondare och ondare. Provade lustgasen men tyckte inte att den hjälpte. Kanske fick jag inte in rätt teknik. Hur som helst störde jag mig mest på den eftersom det inte fungerade så jag sket i den efter några försök.

Barnmorskan tyckte att jag skulle prova att stå upp så jag fick en gåstol och det var ett helvete att resa sig upp för att använda den. Provade ett tag men valde sedan att lägga mig ner igen. Värkarna fortsatte och det enda jag tänkte var att jag inte pallade, att jag inte skulle klara mig igenom hela förlossningen och att jag bara ville få ett slut på det hela.

Började prata om epidural men vetefan var den blev av så fick klara mig utan. Tror hela Uppsala hörde mig skrika. Låg och tänkte att det aldrig skulle bli några syskon till lillkillen, aldrig skulle jag gå igenom samma sak igen.

Vattnet gick inte av sig själv så de tog hål på hinnorna. Smärtan fortsatte och till slut var det äntligen dags att krysta och då flög han ut på nolltid. Klockan 6.56 var vår fina son ute och då var alla tankar på att aldrig göra om det borta, klart han skulle få ett syskon. Sen. Så fort jag fick honom i famnen var allt som bortblåst och lyckan TOTAL.

Han tog bröstet på en gång och låg där ett bra tag innan han somnade. Sticken och svedan när de bedövade för att sy brydde man sig knappt om, allt man gjorde var att titta på den, helt utan tvekan, finaste pojken i hela världen.

Lilla Leon kom till världen en vecka innan BF med en längd på 53cm och en vikt på 4080g. 

Vi ville åka hem så fort det kunde konstateras att allt var okej så vi var hemma igår kväll igen. Allt har gått jättebra och amningen fungerar utmärkt. Livet är underbart!

Han är här!

Igår morse kom vår efterlängtade son till världen. Ska upp och äta frukost strax och återkommer senare under dagen. Kan i alla fall säga att lyckan är total! :)

tisdag 3 juli 2012

SLUT!!

Usch, helt jävla slut. Sprungit på stan med mamma och det var ju inte bara EN affär hon skulle till. Tur att Eddie var snäll och hämtade mig när vi var klara så jag slapp gå från tåget i alla fall. Nu ska vi käka :)

Eviga väntan..

Trött idag. Hade svårt att sova inatt. Vaknade flera gånger av att jag hade ont, förvärkar kanske? Så jävla svårt att veta vad det är man känner =/ Fick en armbåge i ansiktet av Eddie och sen låg han och sparkade på min fot eller vad han höll på med. Jag var så sömnig så jag fattade ingenting och det gjorde nog inte han heller när han vaknade av mitt "Aj!". Haha. Att man inte bara kan få sova ifred liksom ;)

Väntar fortfarande med spänning på att lillen ska ploppa ut, nu segar sig tiden verkligen fram. Det känns som att de senaste dagarna gått långsammare än alla de första månaderna tillsammans. Varje dag går man och hoppas på att det ska vara dagen då han är redo att titta fram :) Men men, det är bara att hålla ut!

måndag 2 juli 2012

Inta ryggläge i soffan nästa

Sitter i huset. Kändes lite annorlunda att vakna här imorse. Annorlunda på ett BRA sätt förstås :) Har mest latat mig idag men har åtminstone kört en maskin tvätt och hängt upp, dammsugit och skruvat ihop hatthyllan vi köpte igår. Att få upp den på väggen försöker jag mig dock inte på utan det överlåter jag åt mannnen i huset, hähä.

När vi bodde i Gimo blev Nikki sjuk och sket på sig i sömnen. Hon låg i soffan och sov och så började det rinna ur arslet på henne. Haha, tyckte så synd om henne. Jajja, vi försökte få den ren men lukten satt kvar och vi hade ingen lust att ställa in en bajsstinkande soffa här i huset så vi köpte en ny. Riktigt jävla skön! Kanske ska låta Nikita bajsa ner fler grejer ;) Ska i alla fall lägga mig i den och läsa en bok nu.

söndag 1 juli 2012

Första natten

Har tittat på film och nu ska vi krypa ner i sängen och övernatta i vårat hus för första gången. Känner mig barnsligt lycklig och det är en underbar känsla :)

Invigning av köket

Blivit en hel del shoppande till huset i helgen. Ny ytterdörr och färg till den, lister, kyl och frys, lampor till sovrum, vardagsrum och badrum, krokar, hatthylla, dubbeltäcke så vi slipper slåss om ett litet då jag tydligen är bra på att sno åt mig hela, kuddar och sängkläder. Dammsugaren pajade igår så det fick bli en ny sån med. Det är väl vad jag kommer på, säkert glömt hälften.

Nu är vi trötta och hungriga så ska inviga vårat kök :D